Wellness centrum

met zin voor evenwicht en persoonlijke aandacht

Tuina Massages

De Chinese therapeutische massage ‘Tuina’ maakt een specifieke richting uit binnen de traditionele Chinese geneeskunde en is één der hoofdpijlers ervan naast acupunctuur, fytotherapie, voeding en taichi-qigong. Massage kan helend werken door haar zowel energetische, relaxerende en zelfs pijnstillende werking. Met behulp van manuele technieken worden bepaalde lichaamszones en/of spieren, acupunctuur- en pijnpunten gemasseerd. Mobilisaties, manipulaties en tracties van gewrichten en wervelkolom kunnen ook plaatsvinden. Een behandeling kan o.a. ook gepaard gaan met het gebruik van moxakruiden en cupping. Elke massage wordt voorafgegaan door een inleidend en verkennend gesprek.

Voor de massages op een tafel kan je naar keuze je kledij aanhouden (in feite zoals Tuina in China oorspronkelijk beoefend wordt), of gemasseerd worden in direct contact met de huid met/zonder gebruik van etherische olie. Hierbij wordt vooral op de verlichtende, onstpannen-en therapeutische eigenschappen van de behandelingen gefocust.

 

 

THERAPEUTISCHE MASSAGE

Indien ze volgens de regels wordt uitgevoerd, kan ze pijnen, maar ook kwalen en ongemakken verlichten, acuut of chronisch van aard. Wordt zowel voor volwassenen als kinderen (ook peuters en babies) toegepast. Tuina is in eerste instantie zondermeer een gezondheidsmassage waarbij je je kan voornemen je regelmatig te laten behandelen als onderhoudsbeurt voor je algemene gezondheid en energiebalans.

 

NIEUW: ABDOMINALE MASSAGE (CHI NEI TSANG)

Een vorm van energetische orgaanmassage voornamelijk gericht op de zone boven, naast en onder de navel (centrum van het lichaam).

Dikwijls ontwikkelen er zich blokkades in de interne organen die zich in de weefsels als als, verhardingen, ‘wind’, knopen, ... maifesteren.

Deze belemmeren na verloop van tijd de vlotte doorstroming van onze levenskracht. Emoties zoals zorgen, angst, boosheid, stress, slechte houding, voeding, overwerk, ... kunnen hiervan aan de basis liggen.

 

     

 

ONTSPANNINGSMASSAGE

Voor volwassenen en kinderen ( ook peuters en babies) waarbij doormiddel van manuele tuinatechnieken meridianen, meridiaanzones en acupunctuurpunten m.b.t. spanning en ontspanning in lichaam en geest behandeld worden; hierbij kan gebruik gemaakt worden van oliën en gebeurlijk kunstmatige warmtebronnen ter vervollediging van de relaxatie. De massage werkt preventief, heft blokkades op en maakt uw energie weer vrij. Vanaf de leeftijd van 5 maanden tot 9 jaar worden expliciet aangewezen kinderpunten, -zones en –technieken gebruikt. Kinderen dienen door ten minste één van de ouders vergezeld te worden.

 

HOOFD-, RUG-, HAND- EN VOETMASSAGE

Een zuiver respectvolle en gerichte massage op het energetische gevoel en de Tuinatechniek af. Voornamelijk worden hierbij zowel ontspanning (mentale rustgeving) en (re)vitalisering (bloeddoorstroming) van de specifieke lichaamsdelen beoogd. Spieren, weefsels ... kunnen hierdoor gestimuleerd worden.

CUPPINGMASSAGE

Bij deze massage worden glazen cups op het lichaam gezet en erover bewogen. Een sterke zuigkracht zal de gifstoffen en blokkades uit de diepere weefsels naar het huidoppervlak trekken en de energiestroom opnieuw stimuleren.

Cuppingmassage verzacht spierpijnen en bevordert het verteringssysteem.

Na een cupping blijven gedurende enkele dagen diepe, rode, circulaire zuigindrukken op de behandelde lichaamsdelen staan. 

     

 

MOXA MASSAGE

Is een massage met een zeer gerichte warmte dank zij het gebruik van een zg. moxa sigaar of – staaf. Deze bestaan uit bijvoetkruid (artemis vulgaris) dat sterk en toch traag brandt, waardoor een geconcentreerde warmte vrijkomt.

Een moxa sigaar/staaf houdt men boven acupunctuurpunten, -meridianen en meridiaanzones. Het bevordert de doorstroming van de vitale energie in je lichaam, verzacht spier en gewrichtspijnen en ondersteunt de vertering.

 

     

 

'HOT STONE' MASSAGE

Bij deze massage wordt het lichaam opgewarmd met stenen die bij voorkeur op de rug of de bovenbuik, worden gelegd.

De stenen hebben een temperatuur van ca. 50°, kunnen over het lichaam bewogen worden en brengen rust.

 

 

 

     

 

OORKAARSMASSAGE

Een oorkaarsmassage wordt toegepast voor een diepe reiniging van het oor en zowel voor een ontspanning als een weldadig gevoel in het hoofd en de oren.

De neuswegen kunnen eveneens hierdoor verlicht worden.

 

 

 

     

 

QI GONG MASSAGE

Deze massage bestaat uit zowel manuele, regulerings- als energetiserende technieken, toegespitst op de interne organen (volgens de gezondheidsvisie van de traditionele Chinese geneeskunde) en hun onderlinge samenwerking en invloed op de algemene, geestelijke en fysische gezondheid. Masseur en gemasseerde kunnen trouwens hierbij samenwerken door het wederzijds gebruik van orgaanklanken, -kleuren, visualiseringen, mentale focus en specifieke ademhaling. Bloed (xue) en qi worden gestimuleerd om vlot te stromen doorheen het hele lichaam. Blokkades en qi stagnatie kunnen doorbroken worden. Na een sessie kunnen eveneens specifieke orgaanoefeningen meegegeven worden, om thuis te oefenen.

 

STREELMASSAGE

Streelmassage vermindert stress en spanning door zachte, langzame en licht knedende massagebewegingen over het hele lichaam.

Deze massage is sensueler van aard dan een gebruikelijke massage en trekt voornamelijk de focus van je geest naar het zintuiglijke van je lichaam toe. Vrij van enige handeling van sexuele aard.

     

 

MASSAGES NAAR KEUZE

Op vraag kan een massage uitsluitend op één bepaald lichaamsdeel – of meridiaanzone gefocust worden: rug, schouders, hals of combinaties ervan ...

 

Ook kan: Een massage combineren met vervolgens een klankrelaxatie op de ‘sound wave’ bank en het 'klankbed'.


5 elementen voedingsadvies, soundwave, DragonTurtle Tuina massages Klankrelaxatie Voedingsadvies Workshops Ademhaling Coaching Stressbegeleiding Allergie Taalvorming Wellness Karel Vandersloten Nijverheidsstraat 3 Vilvoorde Geschenkbon Ontstressen Oosterse massage

Stoelmassage

Met de ‘DragonTurtle goed-gevoel-stoelmassage’ krijg je buiten het éénpersoons welness centrum om de mogelijkheid de heilzame en harmoniërende effecten van de Chinese massagevorm Tuina te beleven en te genieten voor je welzijn.

Bij jou thuis, voor senioren ... Aanraking onder de vorm van massage kan immers enorm veel betekenen, zowel op affectief, mentaal als fysiologisch vlak. Met zorg en aandacht worden hoofd, hals, rug, armen en handen gemasseerd.

In jouw bedrijf, voor zowel het welzijn van uw medewerkers als, last but not least, van je bedrijf. Goed functionerende werknemers – zowel op lichamelijk als mentaal vlak - vormen immers de basis van een stevige en goed functionerende onderneming.

Een stoelmassage werkt preventief (drukbestendigheid, ziekteverzuim, demotivatie, ...), heft blokkades op en maakt energie weer vrij om bijvoorbeeld op een meer positieve wijze met stress te kunnen omgaan en efficiënter te functioneren op de werkvloer.

Overweeg inderdaad uw personeel extra te ‘verzorgen’ op mentaal en lichamelijk vlak. Dit kan immers bijdragen tot het verbeteren van de efficiency op de werkvloer. Zet bijvoorbeeld een stoelmassageservice in tijdens een beurs op je stand en opwaardeer zowel je personeel als potentieel cliënteel ermee. Geef het een kans.

Massage In De Praktijk

Voedingsadvies '5 Elementen'

De zogenaamde ‘juiste voeding of voedingswijze’ is meer dan slechts een berekening van vitamines en calorieën.

De smaak, de energetische waarde, de thermische natuur, de bewegingsfunctie, de samenhang met de 5 elementen, ... van voeding spelen een enorme belangrijke rol in het bewaren of het herstellen van een evenwicht. Voedingsadvies kan hogervermelde therapeutische behandelingen ondersteunen.