Wellness centrum

met zin voor evenwicht en persoonlijke aandacht

Vipassana ademhalings- en meditatietechniek

Voor je dit Vipassana ervaringsboekje gaat doornemen, aandachtig of, misschien, oppervlakkig, hou steeds voor ogen dat dit boekje slechts de ervaringen weergeeft van één mens, nl. van de schrijver. Elke mens is uniek! Geen enkele ervaring is 100 % identiek aan die van een ander. Ze kan wellicht vergelijkbaar zijn, maar steeds hoort ze bij één specifieke persoon met zijn of haar specifieke levensachtergrond, dat wat hem tot die specifieke mens gemaakt heeft die hij nu is.

Lees het Vipassana ervaringsboekje ...

     Zweethut

De sjamaan ziet met zijn ogen dicht. Hij heeft de gave om te zien zonder ogen, want daar waar hij heengaat, dienen de ogen uit zijn menselijke bestaan niet.

De sjamaan komt tot en bevordert eenwording met of zonder hallucinogene middelen, voor hem een sleutel tot de andere dimensies al naargelang van de cultuur waartoe hij behoort. Zang, muziek, ondersteuning van de andere leden kunnen hem daarbij extra tot trance brengen ( heilige cirkel van het hart). Eén van de middelen om tot zelfreiniging en eenwording met jezelf te komen, is de zweethut.

Meer info en enkele zweethutervaringen ...

     Op weg naar mezelf

Carl Atsá (pseudoniem voor Karel Vandersloten) is in 1957 in het vroegere Belgisch Congo geboren. Hij beeindigt een opleiding in Communicatiewetenschappen in 1979. Hij houdt van reizen en multiculturele omgevingen. Op professioneel vlak zette hij zich vooral in de automobielwereld actief in.

Met dit autobiografisch dagboek, tegelijkertijd zijn debuut als schrijver, wil hij zijn ervaringen en inzichten, zowel van het dagdagelijkse, filosofische als religieuze natuur, delen met anderen. Hij wil binnen onze huidige samenleving, die sterk gezuild is op een arbeidsethiek van presteren en dynamisch renderen, het taboe rond stress en 'burn-out' doorbreken.

'Op zoek naar mezelf' is het autobiografisch dagboek van Carl. We bieden het u volledig aan.

Op zoek naar mezelf
Dagboek: Groei uit ‘burn-out’
Uitgave Atsá, Brussel
Copyright © 2002 by Carl Atsá

Proloog
5 mei – 29 december 1997
2 januari – 6 december 1998
3 januari – 19 december 1999
9 januari – 22 december 2000
3 januari – 8 oktober 2001
Suggestie van te lezen boeken

     

 
Mijn moeder op weg na een hersenaanval

Met het hoekje "Op Weg" binnen - of eigenlijk naast - deze web site, wil ik, Karel Vandersloten, enkele levensinzichten verschaffen aan allen die het nuttig en waardevol kunnen vinden om deze te lezen.

Ieder maakt ervan wat hij wil naar zijn eigen model van de wereld.

Deze hoek werd afgesloten op 1 juni 2006. Moeder zelf echter geniet nog met volle teugen van het leven ...

Naar 'Op Weg' ...

 

 

   

     Trilling van je natuurstem

De natuurstem is de zangstem die het dichtst bij de spreekstem ligt. Bij de natuurstem valt op dat elk individu over een zeer specifieke klankkleur beschikt. De rijkdom ligt in de diversiteit van stemkleuren. Door het vrij laten resoneren van de klank, is de natuurstem rijk aan boventonen.

 Indien ik zing in de trilling van mijn natuurstem, voel ik me één met mijn ‘zelf’. Ik geniet zowel van de externe als interne trilling van mijn stem, haar geleiding doorheen mijn hele lichaam. Bovendien ervaar ik daarbij een sterke aarding die gepaard gaat met een voor mij zg. ‘physiognomy of excellence’, nl. met beide benen stevig op grond (indien rechtstaand), een ontspannen lichaam met rechte rug en opgericht hoofd.

Zingen in de trilling van mijn natuurstem werkt energetiserend op mij en bevordert verder ook mijn voeling met mijn onbewuste en bewuste, in sterke mate voorheen geïnitieerd door NLP.

Ontdek meer over de natuurstem en het modelleren van het doelvermogen ...


5 elementen voedingsadvies, soundwave, DragonTurtle Tuina massages Klankrelaxatie Voedingsadvies Workshops Ademhaling Coaching Stressbegeleiding Allergie Taalvorming Wellness Karel Vandersloten Nijverheidsstraat 3 Vilvoorde Geschenkbon Ontstressen Oosterse massage

Waarom 'Eigen ervaring' ?

In dit hoekje van onze web site wil ik graag een aantal inzichten, ervaringen, informaties, en gevoelens met je delen.

Je hoeft echt niet al deze dingen door te nemen om een goed beeld van DragonTurtle te krijgen.

Maar als je tijd en zin hebt staat de deur van deze leeskamer wagenwijd voor jou open.
Reisindrukken

EEN TUINA STAGE IN CHINA

Hieronder vind je in negen epistels mijn reisindrukken, opgedaan tijdens een stage in China in 2006.

Epistel 1

Epistel 2

Epistel 3

Epistel 4

Epistel 5

Epistel 6

Epistel 7

Epistel 8

Epistel 9

GON POW WOW 2011 Albuquerque, New Mexico, USA

Hieronder vind je een verslag over mijn reis in april 2011 naar de grootste Pow Wow bijeenkomst te Albuquerque, New Mexico, in de VSA, op zoek naar de 'echte Indiaan' in deze tijd, in deze wereld ...

Reisverslag GON POW WOW 2011