Wellness centrum

met zin voor evenwicht en persoonlijke aandacht

Overzicht

KLANKRELAXATIE

Klankrelaxatie onder welke vorm ook kan ontstressen, deblokkeren, helend, verlichtend en ontspannend werken op zowel lichaam als geest. Beiden staan in verbinding en beïnvloeden elkaar. Al naargelang van elke persoon met zijn eigen, unieke instelling en leefwereld kunnen klanken en trillingen op totaal verschillende wijzes ervaren worden: de ene ontspant zich onmiddellijk, de andere valt in slaap, de ene blijft alert gedurende een hele sessie en wil weten wat er gebeurt, de andere heeft slechts oor voor de klanken en laat zich door hen begeleiden op ‘reis’, de ene heeft ‘visioenen’, de andere voelt zich ‘zweven’, ... Ieder vult het zelf in. Daar staat geen patent op.

INDIVIDUEEL GEBEUREN

‘Sound Wave’ klankrelaxatie:

Op de 'soundwave bank' (zie afbeelding) kan je naar keuze op je rug of buik languit en comfortabel liggen, terwijl de tonen en trillingen van ingebouwde klankinstrumenten je begeleiden tot rust en ontspanning. Boventoonklanken van Tibetaanse schalen en mijn stem wikkelen je verder in een cocon. Ideaal is deze klankrelaxatie vooraf te laten gaan door een ontspannende rug – of stoelmassage.

'Klankbed' relaxatie:

Een 1/2 u lang kan je op een uiterlijk eenvoudig bed (zie hieronder) languit liggen, omringd door authentieke dieren - of natuurgeluiden. Zo laat je je bijvoorbeeld geluidsmatig door dolfijnen vergezellen naar een andere rustgevende dimensie.

Klankmeditatie:

Hier wordt je de mogelijkheid geboden je te focussen op de klanken, die na een korte ademhalingsintroductie gespeeld worden. Je kan zo je geest op alertheid trainen waardoor je concentratievermogen verhoogt.

Ademhalingsmeditatie voor 'innerlijke stilte':

Hier leer je opnieuw je te concentreren op je ademhaling (buikademhaling wordt benadrukt) en bij haar effecten op jezelf stil te staan. Je zal jezelf hierdoor op termijn een ruimte van rust kunnen scheppen en in staat zijn spanningen in je geest en/of lichaam op te sporen, af te bakenen, te verzachten, te plaatsen en uiteindelijk op te lossen.

 

GROEPSGEBEUREN

‘Dreamtime’ klank- ligconcert:

Dit is geïnspireerd op het ‘dreamtime beleven’ van de Australische aboriginals, waar in een andere bewustzijnsstaat de wereld nieuwe vorm gegeven wordt. Het is een gezonde mix van een unieke klank-, ademhalings- en droombelevenis waarbij je je al liggend of zittend met gesloten ogen op een klankreis laat meevoeren.

Al naargelang van elke persoon, volwassene of kind, met zijn eigen, unieke instelling en leefwereld kunnen klanken en trillingen op totaal verschillende wijzes geïnterpreteerd en gehoord worden. De luisteraar maakt eveneens de muziek en wisselt deze onderling uit met de zg. muzikant. Ieder vult het zelf in. Daar staat geen patent op. De klanken en trillingen komen voort van exotische instrumenten, klankschalen, boventonen en gezang met natuurstem.

Een klankrelaxatie, een klank- en ademhalingsmeditatie of een ‘dreamtime’klank-ligconcert kunnen ook bij je thuis, voor je vereniging, op school of in je onderneming gegeven worden.
Boventonen

In een paradijselijk plekje van Sicilië, nl. Taormina, hebben mijn vrouw en ik langs een vroegere uitvluchtweg van de 'Moren' in de heuvels, op weg naar een nog hoger gelegen bergdorpje Castelmola, een klein, sober en zeer sereen kapelletje ontdekt.

Het is een gebedsplaats voor een lokale heilige San Biaggio en zou dateren van de eerste eeuw na Christus. Op het gewelfd plafond van het kapelletje vind je nog resten van een door de tijd en vochtigheid aangetaste, religieuze fresco.

Binnenin word je heel stil en voel je ergens een hemelse stemming om deze sacrale ruimte te eren met trillingen en kleuren van boventonen en qi gong klanken. We gaan we steeds terug om dit te doen, als eerbetoon aan de energie van Sicilië.


5 elementen voedingsadvies, soundwave, DragonTurtle Tuina massages Klankrelaxatie Voedingsadvies Workshops Ademhaling Coaching Stressbegeleiding Allergie Taalvorming Wellness Karel Vandersloten Lange Ravestraat 3 Vilvoorde Geschenkbon Ontstressen Oosterse massage

Klankfragmenten


Klankrelaxatie In Beeld