Wellness centrum

met zin voor evenwicht en persoonlijke aandacht

Personal Coaching, Stressbegeleiding & Allergiemildering

"Geef zin aan je leven
in de plaats van je af te vragen welke zin het leven heeft"
Neuro Linguistisch Programmeren

Personal coaching, Stressbegeleiding en Allergiemildering worden voornamelijk vanuit NLP-invalshoek benaderd. NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren ofwel een Nieuw Leer Proces bijbrengen.

Neuro:

Je neurologisch systeem verwerkt de buitenindrukken van de wereld en slaat deze op. Het stuurt ook onze biologische levensprocessen.

Linguïstisch:

Door de taal die je gebruikt, beïnvloedt je die innerlijke neurologische processen, en maak je veranderingen mogelijk. Taal en woorden zijn het voertuig om een brug te slaan tussen het bewust – en onderbewustzijn. Taal heeft een inhoud en een vorm. Door vooral de vorm te leren ontdekken en gebruiken, krijg en geef je veel preciesere informatie en communicatie naar jezelf en anderen toe.

Programmeren:

Is de manier waarop je de informatie over de wereld rondom jou organiseert door ze te filteren en te interpreteren. Daardoor ontstaat een heel eigen model van de wereld, van waaruit je automatisch en onbewust reageert, of bewust keuzes maakt en beslissingen neemt. NLP geeft voornamelijk aandacht aan de vorm van die programmatie, de patronen en processen.

Het helpt je je communicatie te ontwikkelen met dat gedeelte hersenen dat je gebruikt bij inter-persoonlijke en intra-persoonlijke communicatie (wisselwerking hierbij tussen je bewustzijn en onderbewustzijn, en met de omgeving); Het leert je die processen (= Natuurlijke LeerProcessen waarvan we de natuurlijkheid vergeten zijn) te sturen (die van grote impact zijn op je gedrag en beschikbaarheid van capaciteiten). Diezelfde processen leiden tot emotionele intelligentie. Uiteindelijk ontwikkel je voor jezelf een gebruiksaanwijzing voor je hersenen.

     

5 elementen voedingsadvies, soundwave, DragonTurtle Tuina massages Klankrelaxatie Voedingsadvies Workshops Ademhaling Coaching Stressbegeleiding Allergie Taalvorming Wellness Karel Vandersloten Nijverheidsstraat 3 Vilvoorde Geschenkbon Ontstressen Oosterse massage

Aan Jezelf Werken?

Wil je zowel t.o.v. van jezelf als van je omgeving bewuster omgaan met je gedrag, onzekerheden, angsten, vragen over je huidig en en toekomstig leven? Stelt je bij jezelf vast dat je in bepaalde situaties haast steeds volgens een vastbepaald en identiek gedragspatroon handelt? Vind je dat dit gedragspatroon je leven enigszins hindert in het bereiken van een doel of het wijzigen van een gewoonte? Wil je een duidelijk doel voor ogen kunnen houden? Heb je last van stress en wil je daar iets aan doen?

Dan kan ik je op weg helpen en begeleiden. We kunnen samen erachter komen waaraan je wilt werken en op welke manier. Jouw intentie en vastberadenheid zullen eveneens de basis van welslagen vormen. Ieder bepaalt immers zijn eigen graad van beter worden of beter zijn.
Allergieën

NLP-technieken kunnen zich binnen het hogervermelde werkproces ook lenen voor het milderen en zelfs elimineren van allergieën.

Het ‘Noetic Science Institute’ uit de VSA, dat zich o.a. bezighoudt met ‘psycho-neuro-immunologie’, verzamelt wereldwijd informatie over de positieve effecten hiervan. Over personen die zich onder begeleiding van Paul Liekens van allergie verlosten, vind je meer op zijn website: www.paulliekens.be.

Dit kan ook bij DragonTurtle!