Wellness centrum

met zin voor evenwicht en persoonlijke aandacht

Tuina Massages & '5 Elementen' Voedingsadvies

De Chinese therapeutische massage ‘Tuina’ maakt een specifieke richting uit binnen de traditionele Chinese geneeskunde en is één der hoofdpijlers ervan naast acupunctuur, fytotherapie, voeding en taichi-qigong.

Massage kan helend werken door haar zowel energetische, relaxerende en zelfs pijnstillende werking.

Met behulp van manuele technieken worden bepaalde lichaamszones en/of spieren, acupunctuur- en pijnpunten gemasseerd. Mobilisaties, manipulaties en tracties van gewrichten en wervelkolom kunnen ook plaatsvinden.

Meer weten ...
Ambulante Wellness

Massages, stoelmassage, coaching, klankrelaxatie, (behalve de 'soundwave') ademhalingstechnieken, dreamtime ligconcert, ... kunnen vanzelfsprekend bij jou, individueel, binnen een beperkte kring van familie of vrienden en kennissen, of in de onderneming uitgevoerd worden.

Speciale formules kunnen hiertoe onderling op maat uitgewerkt worden. Bijvoorbeeld: Verzamel vrienden of familie en organiseer gedurende enkele uren een zogenaamde stoelmassageparty... Leer zelf de kneepjes ervan.
Klank- & Ademhalingsrelaxatie

Klankrelaxatie onder welke vorm ook kan ontstressen, deblokkeren, helend, verlichtend en ontspannend werken op zowel lichaam als geest. Beiden staan in verbinding en beïnvloeden elkaar.

Al naargelang van elke persoon met zijn eigen, unieke instelling en leefwereld kunnen klanken en trillingen op totaal verschillende wijzes ervaren worden: de ene ontspant zich onmiddellijk, de andere valt in slaap, de ene blijft alert gedurende een hele sessie en wil weten wat er gebeurt, de andere heeft slechts oor voor de klanken en laat zich door hen begeleiden op ‘reis’, de ene heeft ‘visioenen’, de andere voelt zich ‘zweven’, ... Ieder vult het zelf in. Daar staat geen patent op.
Workshops

Vanaf 5 deelnemers worden workshops gehouden. Op locatie, thuis of ook in het bedrijf.

De DragonTurtle Workshops kunnen in onderlinge afstemming op maat (inhoud, deelnemers, omvang, locatie...) uitgewerkt worden. Aldus kunnen de workshops zowel bestemd zijn voor jongeren als minder jongeren, voor scholen, voor bedrijven en voor bij je thuis.

Sommige, zoals bijvoorbeeld de 'dreamtime', ademhalingsmeditatie kunnen individueel geprogrammeerd worden.

 


Coaching, Stress- & Allergiemildering

Wil je zowel t.o.v. van jezelf als van je omgeving bewuster omgaan met je gedrag, onzekerheden, angsten, vragen over je huidig en en toekomstig leven? Stelt je bij jezelf vast dat je in bepaalde situaties haast steeds volgens een vastbepaald en identiek gedragspatroon handelt? Vind je dat dit gedragspatroon je leven enigszins hindert in het bereiken van een doel of het wijzigen van een gewoonte? Wil je een duidelijk doel voor ogen kunnen houden? Heb je last van stress en wil je daar iets aan doen?

Dan kan ik je op weg helpen en begeleiden. We kunnen samen erachter komen waaraan je wilt werken en op welke manier. Jouw intentie en vastberadenheid zullen eveneens de basis van welslagen vormen. Ieder bepaalt immers zijn eigen graad van beter worden of beter zijn.

 


Taalvorming

DragonTurtle biedt geïndividualiseerd taalonderricht zowel bij je thuis als in je bedrijf.

Deze dienst richt zich immers tot particulieren, zelfstandigen en ondernemingen, waarbij Nederlands en Frans, maar basis Duits en Engels aan anderstaligen kan onderwezen worden. Het richt zich tot wie binnen een specifieke tijd een specifieke taalvordering wil maken.

Voor de taalvorming kan de voertaal Nederlands, Frans, Duits, Engels en Italiaans zijn.

De taalvorming wordt op maat afgestemd naargelang van de persoonlijke en professionele behoeftes van de cursist.